Živjo, ime mi je Tina. Če potrebuješ pomoč me lahko pokličeš na 041 / 542 - 784, ali pa mi pošlješ mail na tina@glina.si. novičke ok

 

 • Trgovina
 • Spoznaj nas
 • Recepti
 • Facebook
 • Instagram
 • 0
  Košarica
  V košarici ni izdelkov.
 • Novičke

Naša zgodbaNaša glinena pravljica se je začela že 60 let nazaj,

ko se je naš dedek Miha Avguštin odločil,

da bo glina njegovo življenje!

 

Živjo in dobrodošel/a v našem spletnem glinenem kotičku. :)

Tukaj poskušamo zbrati vse od receptov, člankov pa vse do  glinenih izdelkov, ki jih za zdravje in lepoto uporabljam sami in sedaj že tisoči uporabniki po celi Sloveniji in … svetu! Hvaležni smo, da lahko znanje in izkušnje, ki jih prenašamo že s tretjo generacijo delimo naprej! Prav tako smo zelo ponosni na vsak glineni izdelek, ki nekomu pomaga – tako za zdravje, kot tudi za lepoto! Vsakega, res čisto vsakega naredimo ročno in vanj vložimo veliko truda, ljubezni in časa – zato, hvala še enkrat za vsak nakup, mnenje in izkušnjo!

 

Začetek

Zgodba z naravno glino se je pričela razvijati že dolgo nazaj, ko se je naš dedek odločil, da ga bo glina spremljala celo življenje! Stari ata je izdeloval krušne peči, saj veŠ, tiste tople luštne kamini, v katerih lahko spečeŠ tudi najboljši kruh in pice. Torej naš dedek je pričel z pečarstvom – in zato je potreboval …. glino. In gline je bilo v naših koncih Komende vedno več kot dovolj. Verjetno je bilo tudi zato tu vedno veliko pečarjev in lončarjev.

Prejšnje generacije glini za zdravstvene in lepotne namene niso posvečali tako velike pozornosti, saj niti ni bilo veliko velikega povpraševanja. Če je kdo potreboval kakšno kepo gline smo jo z veseljem podarili, ostalo glino, ki je primerna za lepoto in zdravje pa smo oddajali drugim. Le naša babi je imela vedno pospravljen kakšen kozarček gline v prahu in vedro glinenih oblog ki jih je uporabila za različne težave. 

Ker je Tinina strast poleg gline tudi masaža, terapija in nega je bila glina logično nadaljevanje. Mislimo da ji je bila usojena že od vsega začetka – z glino se je  v salonih in zdraviliščih  srečala pri anticelulitnih in protibolečinskih tertmajih, negi obrazi in refleksni masaži. Navdušenje nad uporabo gline v »svoji stroki« je bilo pričakovano.

 

Ideja

Z veliko podporo družine je pričela razvijati zgodbo s svojima dvema GlinaSi in Clay Ritual kolekcijema: kozmetični izdelki, ki vsebujejo glino in delujejo izjemno terapevtsko. Raziskovanje, preizkušanje, analize, testi, varnosti certifikati in kemijske formule so postale naš vsakdan.

 • GLINENI RITUAL ZDRAVJA: GlinaSi kolekcija predstavlja izdelke, ki so v prvi vrsti namenjeni zdravju ( Prečiščena glina za pitje, Pripravljena glina za obloge in Glina v prahu za kopeli),
 • GLINENI RITUAL LEPOTE: Clay Ritual kolekcija zajema ročno izdelane glinene kozmetične izdelke, ki so rezultat 60-letne glinene tradicije in profesionalnih kozmetičnih izkušenj, ter so zelo učinkoviti, bogati z naravnimi sestavinami in luštni za vsakodnevno glineno razvajanje ( šamponi, maske, mila, deodorati, itd)

Tudi odločitev o spletni strani, kjer bodo vse informacije o glini na enem mestu se je izkazala za super idejo.  Naš Miha je s svojim računalniškim znanjem lahko izpolnil čisto vse Tinine ideje o spletni strani, kjer ljudje lahko sami najdejo veliko odgovorov na različna vprašanja o glini, poleg tega pa poskušamo na čim več vprašanj odgovoriti s pomočjo slik, člankov in osebnih izkušenj.

Oba- Tina in njen partner Miha, sta se  100% posvetila glini in njenim učinkom takoj, ko sta videla prve pozitivne povratne informacije – teh imata sedaj že tisoče in to je tudi razlog da v glini najdeta vedno nove ideje in navdih. S pomočjo družine in prijateljev sta kolekciji GlinaSi in in Clay Ritual zaživeli.  Zato HVALA! Hvala tudi tebi!

 

Želja

Glina je čudovita. Naravna. Čistilna. Polna mineralov. In ima izjemno terapevtsko delovanje. Zato želimo da jo spoznajo vsi. Mladi in malo starejši. Ljudje in živali Da jo uporabljajo vsi. Tako v domači lekarni in kozmetiki kot v profesionalni uporabi. Vsak dan. Da postane nega kože in skrb za zdravje vsakodnevni ritual!

Želimo, da na strani Glina.si najdeš čim več uporabnih informacij. Da glino tako dobro spoznaš, da jo uporabljaš po svoje! Čisto zase in čisto na svoj način. Ker le ta je pravi! :) Če pa slučajno potrebuješ pomoč, pa smo ti vedno na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.!

 

Obljubimo

Obljubimo, da so vsi GinaSi in Clay Ritual izdelki popolnoma naravni. Da smo ti in ti bomo vedno na voljo za vsak nasvet. Da glina res pomaga- ampak jo uporabljaj vsaj 21 dni! :) Da se boš v glino zaljubil/a s prvo uporabo. Obljubimo, da bomo vedno upoštevali tvoje želje in da bo paketek k tebi prišel tako, kot da bi dobil/a darilo. Obljubimo da bomo napisali čim več zanimivih člankov, receptov in nasvetov o uporabi gline. Da ti predstavimo čim več zanimivosti o glini ter da bomo svoje delo še naprej opravljali tako strastno, kot ga opravljamo sedaj!

Vse se je torej začelo z kepico gline, idejo o uporabi gline doma in izkušnjami v profesionalni uporabi….

 

GlinaSi ekipa

Tina

 …. Moja zgodba se je začela nekje vmes….Namreč rodila sem se v družino, kjer je glina prisotna že 60 let. Sedaj pa si predstavljajte mene, ko sem kot 5 letna deklica gledala ljudi, ki si iz cele Slovenije prihajali k nam po glino za zdravstvene težave,  kot da so padli iz lune – glina se namreč uporablja za izdelovanje toplih peči in za izdelovanje kač, kock in hiš in gline, ne pa da si glino dajemo na glavo in hrbet, ali pa še huje- da jo pijemo? Ja, vsak ki je prišel je znal povedati zgodbo zakaj mu je pomagala in kako jo je uporabljal! Ampak jaz sem še vedno glino uporabljala za moje hiške, gorile in izdelovanje punčk. Vse dokler ni prišel po glino oče moje prijateljice…. Zelo jo je bolela glava …. in kar se ni nehalo…. Njen oče ji je zato glino privezal na glavo in pustil vsak večer nekaj ur, na koncu pa kar čez noč… In glina ji je vzela migreno! Uau, torej glina pomaga tudi takšnim ki jih poznam. Ampaaaak tudi to še ni bilo dovolj da bi glino videla kot neko »zdravilo«, ki ga dobimo v trgovinah na poličkah… Med študijem sem opravila prvo ( od sedaj že več kot N-tih) šolo masaže. Po njej sem bila takorečemo »pečena«. Delati sem začela kot študentka v različnih salonih, spa centrih in zdraviliščih, kjer se je znanje terapij, masaže , nege in uporabe gline stalno prepletalo -  v vsaj enem tretmaju so ponujali nekaj v povezavi z glino. Glina med nego obraza, glina pri oblikovanju telesa, glina pri razstrupljanju, glina pri protibolečinski terapiji, glinena kopel v zdravilišču, itd. In na tem mestu se je vse povezalo v celoto. Pričela sem mešati prve kozmetične in terapevtske izdelke…. iz gline (prav to, kar sem doma videla že velikokrat), ampak tokrat je bilo drugače. Dodala sem eterično olje in izdelke je dobil povsem novo dimenzijo. Dodala se zelišče in pridobila domačo lekarno-vse v enem.  Sedaj imamo že čisto celo linijo glinenih kozmetičnih izdelkov za domačo uporabo – glinene kopeli, glinene maske, glinene piling ploščice, glinene deodorante in še in še. :) Prav tako sem avtorica prve slovenske knjige GLINA ZA VSAK DAN in številnih člankov v revijah in na spletu.

Miha

Pri vsem tem pa nisem sama…. Ker se je v našo glino zaljubilo že res veliko ljudi sem potrebovala pomoč! Sedaj sva dva (če ne štejem najine družine in prijateljev, ki nama pri vsem  pomagajo), ki peljeva glineni kozmetični liniji Glina.si in Clay Ritual dalje- z mojim partnerjem Mihom, ki je že pravi mojster v izdelavi naravnega mila, mazila, kopeli in pilingov. On je tudi tisti, ki skrbi da je na spletni strani vse tako kot si jaz želim, ter da paketek  pride tako, kot bi sam sebi kupil darilo! :) Pri tem je res zelo natančen! :) Pa še to… ko imam novo idejo – je on prvi, ki izdelek naredi in preizkusi! In tako se od 1.252.356.015 preizkušenih izdelkov, na poličke postavi samo tisti, ki je obema všeč! :)

 

p.s. Več zelo koristnih infomacij o glini, analizah in varnosti  lahko najdeš tudi pod TUKAJ (pogosta vprašanja).

Hvala, ker si! <3

Pozdravček,

Tina

×

Brezplačna poštnina
 
Prijavi se na e-novičke in pošljem ti kodo za GRATIS poštnino! :)