Živjo, ime mi je Tina. Če potrebuješ pomoč me lahko pokličeš na 041 / 542 - 784, ali pa mi pošlješ mail na tina@glina.si. novičke ok

 

 • Trgovina
 • Spoznaj nas
 • Recepti
 • Facebook
 • Instagram
 • 0
  Košarica
  V košarici ni izdelkov.
 • Novičke

3 recepti za lepo in zdravo kožo poleti

od
 • Velikost črk: Larger Smaller
 • Zadetki: 250
250

MASKA PRED SONČENJEM

Paradižnikov piling maska je najboljša preventiva za kožo, ki bo izpostavljena soncu. Paradižnik je namreč pravo skladišče likopena – močnih antioksidantov ki ščitijo pred zunanjimi poškodbami in prezgodnjem staranjem. Poleg tega pa vsebuje veliko vitamina C,E in B, ki kožo vlažijo in pospešujejo njeno obnavljanje. Piling maski bomo dodali tudi glino, ki bo ustvarila rahel piling, pospešila krvni in limfni obtok ter na iz kože potegnila vse nečistoče, strupe in toksine.

Sestavine:

Sestavine zmešamo in jih nanesemo na predhodno očiščen obraz. Pustimo 15 ali 20 minut, ter speremo  s krožnimi gibi in mlačni vodo.

MASKA MED SONČENJEM

Zaradi močnega izpostavljanja kože soncu, je priporočeno vsaj enkrat med dopustom kožo malo razvajati in regenerirati. Najboljši način je regenerativno – zaščitna maska. Kakakvovo maslo namreč vsebuje zaščitni faktor 4 in vsebuje količine antioksidantov, ki poskrbijo za lepo, nahranjeno in sijočo barvo kože, glina pa poskrbi za regeneracijo in čiščenje kože ( predvsem zaradi pogostega nanosa različnih umetnih krem za sončenje).

Sestavine:

Kakavovo maslo raztopimo nad paro, dodamo žličko olivnega olja in primešamo glino. Masko nanesemo na predhodno očiščen obraz in pustimo 30 minut.

POMIRJAJOČA MASKA PO DOPUSTU

Po večdnevnem sončenju je kožo potrebno ponovno nahraniti in navlažiti. Najboljši način so kumare, saj imajo podoben pH kot naša koža, zato pomagajo ponovno vzpostavljati naravni kislinski ovoj kože, poleg tega pa jo vlažijo in nahranijo. Čudovit dodatek kumaram je tudi jogurt, ki vlaži, blaži sončne opekline in zmanjša pigmentacijo kože. Masko pa zaključimo z dodatkom glinene maske v prahu, ki poskrbi za hitrejšo obnovo in regeneracijo kože.

Sestavine:

Kumaro olupimo in jo zmešamo v mešalniku skupaj z jogurtom. Nato dodamo glineno masko in vse skupaj z leseno žlico še enkrat premešamo. Nanesemo na predhodno očiščen obraz z 20 minut.

×

Brezplačna poštnina
 
Prijavi se na e-novičke in pošljem ti kodo za GRATIS poštnino! :)